Historische fietstocht op een Hoge Bi finisht in Leeuwarden


Pim Kiderlen Memorial Ride
Rotterdam-Utrecht-Amersfoort-Apeldoorn-Zwolle-Leeuwarden (2-5 juli 2015)
Op 21 november 1885 fietste een van de legendes van het Nederlandse wielrennen, Pim Kiderlen een tocht op zijn Hoge Bi van zijn geboorteplaats Rotterdam naar Leeuwarden. Hij deed dat in minder dan één dag en dat is zelfs vandaag de dag een enorme prestatie op een gewone fiets.
Een lid van de vereniging De Oude Fiets, Simon Groen, die ook in Rotterdam is geboren, wil deze rit na 130 jaar op zijn eigen Hoge Bi herhalen.

Aankomst in Leeuwarden
Op zondag 5 juli 2015 komt Simon Groen  rond 18.00 uur aan op het Hofplein in Leeuwarden . Er zullen o.a. van de vereniging De Oude Fiets zo’n 15 fietsers die hem op
historische fietsen (en kledij) zullen vergezellen. De Fietsersbond Fryslân zal Simon en zijn gevolg ontvangen in Leeuwarden. Iedereen heeft dan de kans om op de Velocipede van Simon een rondje om de Wilhelminaboom te fietsen. Henk Kroes oud-voorzitter van de vereniging Friesche Elfsteden en Pim Kiderlen, naamgenoot en nazaat van de legende zelf, zullen hem verwelkomen op het Hofplein.

Meefietsen
Simon Groen - bijnaam de Kuif
Iedereen kan ook een deel van de route meefietsen met Simon. Het liefst op een oude, klassieke dan wel versierde fiets, maar het mag natuurlijk ook op de eigen huis-, tuin- en keukenfiets. Hier vind je het gedetailleerde tijdschema van de doorkomsten van Simon onderweg. Vlak voor Leeuwarden zal er een korte stop plaatsvinden bij de McDonalds in Goutum.

Omdat Simon er geen rit voor de kortste tijd van wil maken, duurt het deze keer een paar dagen. Het idee kwam voort uit de 130 jaar en het feit dat dit jaar de Tour de France in Utrecht begint. Simon vertrekt één of twee dagen van te voren uit Rotterdam en is gedurende de start van de Tour de France  in Utrecht, waar ook een aantal activiteiten door de vereniging De Oude Fiets worden georganiseerd.
Hier een link met  wat meer informatie over de rit en de historie ervan.

Bericht uit 1885
Van de tocht van Pim Kiderlen in 1885 werd door de Leeuwarder Courant destijds al een nieuwsbericht gemaakt.

Actualiteit
Kijk voor de actuele ontwikkeling mbt de Pim Kiderlen Memorial Ride op de facebookpagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten