Fiets toch in college-akkoord Fryslân

In het nieuwe college-akkoord wordt toch nog nadrukkelijk over de fiets gesproken. Dit terwijl in de verkiezingsprogramma's van de nieuwe coalitie partijen de fiets nauwelijks aandacht kreeg. En daarnaast is er voor het eerste een portefeuille wandel- en fietspadenbeleid. De nieuwe SP gedeputeerde Michiel Schrier is de portefeuillehouder.

Fiets in het college-akkoord
Fietsen en wandelen zijn de duurzaamste vormen van vervoer. Mede door de elektrische fiets gebruiken mensen de fiets ook op langere afstanden steeds meer. Als provincie willen we dit optimaal faciliteren
door zowel de woonwerk fietspaden als de meer recreatieve fietspaden goed te onderhouden. Ook willen we samen met de Friese gemeenten investeren in nieuwe fietspaden.
Gezamenlijk maken we een actieplan fiets en wandelen. Een investering in wandelpaden zorgt voor een
recreatieve impuls en meer inkomsten in onze toeristische sector. Naast de waterrecreatie geldt Fryslân daardoor ook als wandel- en fietsprovincie. Resultaat 11: Fryslân hoort bij de top 3 fiets- en wandelprovincies van Nederland.

Een bereikbare omgeving
In een leefbare provincie is het ook gezond, veilig en snel reizen. Wij investeren in een verkeersveilig wegennet voor auto´s en fietsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten