Pontjesroute 8 van Grou onderdeel Duurzaamheidsbeurs Grou

Op zaterdag 10 oktober a.s. vindt in het Aquaverium te Grou van 10 tot 17 uur de eerste beurs ‘Grou Koerst Duurzaam’ plaats. Fietsersbond Leeuwarden zal aanwezig zijn met een stand, een fietsparcours en organiseert ism de stichting Friesland Beweegt een pontjesfietsroute via o.a. de Alde Feanen.

Tusken de Boorne en de Zwette
Een prachtige tocht langs fietsknooppunten door de Alde Feanen en via de pontjes terug naar Grou. Speciaal voor deze tocht zijn ze nog een dag extra in de vaart. U kunt kiezen uit de pontjesroute van 41 km en een Westelijke lus Tusken de Boorne en de Zwette zonder pontjes van 36 km. Deze voert veelal over prachtige fietspaden in de omgeving, waarbij u zich zult afvragen, waarom u hier nooit eerder bent geweest. Uiteraard kunt u ook de volledige 8 van Grou fietsen.
Syb Zeinstra
Syb Zeinstra
De route is gebaseerd op de 8 van Grou ontworpen door wijlen Syb Zeinstra, tot op latere leeftijd actief lid van de Fietsersbond Fryslân. Niet alleen ontwierp hij fietsroutes, maar ook was hij actief voor het wandelnetwerk in Fryslan. Zo was hij ook de bedenker en initiator van het Jabikspaad. Nu wordt de 8 van Grou uitgegeven en beheerd door de stichting Grou Actief.

Stuurlabels
De deelnemers krijgen bij inschrijven een stuurlabel met de fietsknooppunten. Wanneer de tocht is volbracht (uiterlijk 17:00 uur), ontvangen deelnemende kinderen een medaille. De afstanden van 41 en 36 km zijn heel geschikt voor mensen op gewone fietsen of elektrische fietsen met dikke banden. Speciaal voor deze dag kan er weer gebruik worden gemaakt van de pontjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten