Noord Friese winkeltjesfietsroute

Op zaterdag 31 oktober zijn de winkels en ateliers van de Noord-Friese Winkeltjesroute open van 10.00 u tot 17.00 u. De start van de route is deze maand bij Atelier Kleine-Lijn aan de Stationsweg 29 te Blije.  Atelier Kleine-Lijn is de enige ambachtelijke katoendrukkerij die Friesland rijk is. Atelier Kleine-Lijn maakt vanaf het begin deel uit van de Noord-Friese Winkeltjesroute. De Noord-Friese Winkeltjesroute staat garant voor 35 kilometer aan winkelplezier op het platteland, goed te doen op de fiets.
Het aanbod in de winkeltjes en ateliers varieert van brocante, glasmozaïek, bedrukt linnen en ambachtelijk gemaakte kaarsen tot woonaccessoires, vintagekleding en cadeau-artikelen. De bijzondere route strekt zich uit langs de Noord-Friese kust en loopt van Blije en Ferwert naar Burdaard. Van Burdaard voert de route dan binnendoor langs Reitsum en Hiaure. Een routekaart op zakformaat zorgt ervoor dat vlot van A naar B gereden kan worden. De klant bepaalt zelf in welke volgorde de route gereden wordt en welke winkeltjes en ateliers worden bezocht.

De winkels en ateliers die verbonden zijn aan de route, zijn:  Atelier Kleine-Lijn en Foarinoar Vintagekleding te Blije, Kadowinkel Ter Stêd, Ald & Nij Brocante en Outdoor Mozaïek Gallery te Ferwert, Sneupzolder en theetuin De Terp te Hiaure, Kaarsenmakerij JoHpie en Bloemen Doorn Roosje te Burdaard en Bij De Pastorie Pools aardewerk te Reitsum. 

Stempelen
Kijk voor de routekaart en adressen op www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. Vergeet de stempelkaart niet. Bij elke winkel/atelier ontvangt de klant een stempel die bij een volle kaart een leuke attentie oplevert. De route kan ook elke donderdagmiddag gevolgd worden. Bovendien hebben alle deelnemers afzonderlijke winkeltijden, die vermeld staan op de stempelkaart. Ook op facebook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten