Hoe krijgen we een vergevingsgezind fietspad in Fryslân?

Op een vergevingsgezind fietspad hebben fietsers, en met name ouderen, minder risico op een eenzijdig ongeval. Het Vergevingsgezinde Fietspad heeft op pilot locaties in Sneek, Kampen en Cothen een aantal suggesties uit eerdere enquêtes aangelegd en wil graag uw mening weten. De fietspaden zijn verbreed, belijning is verbeterd en de bermen zijn verbeterd: soms met kunstgras, soms met een betonnen rand langs het fietspad.

Dit onderzoek maakt deel uit van het project het Vergevingsgezinde Fietspad, een samenwerking van o.a. Royal HaskoningDHV, de Fietsersbond, de Rijksuniversiteit Groningen, Provincie Friesland, Provincie Overijssel en Provincie Utrecht. 
Doe mee met de enquête!

Voor dit onderzoek vragen we fietsers om een enquête in te vullen over de inrichting van vrij liggende fietspaden. Het doorlopen van deze lijst duurt ca. 15 tot 25 minuten. De resultaten worden ondermeer gebruikt in de discussie met het CROW/Fietsberaad voor de nieuwe ontwerprichtlijn voor fietsers. Voor meer informatie over het project zie de siteVul de enquête in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten