Ferlet fan fytsdosinten

De fytsskoalle fan it Fytsersbûn siket betûfte fytsers dy't fytsdosint wurde wolle. Kandidaten krije in oplieding fan twa dagen. Doel fan de lessen is om dielnimmers better fytsen te learen, mar ek om ferkearsynsicht, fertrouwen en wille yn it fytsen te krijen of te hâlden. Minsken dy't les krije kinne, binne skoalbern, âlderen, bûtenlânske studinten en nije ynwenners fan ús lân.Luister ook naar het fragment op omropfryslan.

Functieprofiel
Naar wie is de Fietsersbond op zoek? Naast affiniteit voor het fietsen, is het belangrijk dat de aankomende fietsdocenten enige ervaring hebben met het werken met groepen en een presentatie kunnen geven. Andere criteria zijn gemakkelijk communiceren, enthousiasme voor het fietsen en tijd uiteraard.

Opleiding
Tijdens een tweedaagse opleiding in Drachten (21 maart en 4 april 2014) leren de aspirant fietsdocenten fietsvaardigheidslessen te  geven aan verschillende groepen, zoals senioren, kinderen en  beginnende volwassen fietsers. In de opleiding is ook  aandacht voor de verkeersregels en (lastige en gevaarlijke) verkeerssituaties. Naast de theorie doen de aspirant fietsdocenten meteen ook praktijkervaring op, door mee te lopen met ervaren fietsdocenten.
Na afronding van theorie en praktijk  kunnen de docenten vanaf mei zelfstandig aan de slag. De Fietsschool coördineert en organiseert de fietslessen  aan de verschillende  doelgroepen. Fietsdocenten ontvangen  een vrijwilligersvergoeding van 36 euro per dag.

Meld je aan
Op www.fietsersbond.nl/doe-mee staat een uitgebreid functieprofiel en kanj

Geïnteresseerden kunnen een mailtje sturen naar  fietsschool@fietsersbond.nl De Fietsersbond neemt dan contact op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten