Elfsteden Fietsvierdaagse krijgt extra dag

Op weg naar Stavoren
In samenwerking met de Fietsersbond heeft Stichting Friesland Beweegt de bekende Elfsteden Fietsvierdaagse nieuw leven ingeblazen. In 2013 is een succesvolle pilot van deze tocht der fietstochten verreden, met direct al een internationaal deelnemersveld. Op veler verzoek start hij hij dit jaar op 28 juli als vijfdaagse.

De opzet van de Elfsteden Fietsvijfdaagse is niet alleen om alle Friese steden aan te doen, maar ook om de diversiteit van het landschap te tonen.
Er wordt dan ook gebruik gemaakt van het bekende knooppunten netwerk.
Ook is het een echte rondrit, waadoor er bijvoorbeeld ook door de Friese Wouden gereden kan worden. Om het ook voor deelnemers met een E-Bike, steppers en gezinnen mogelijk te maken aan deze tocht mee te doen, zijn de afstanden niet groter dan 60 km per dag.

Toch(t) te lang
De routebouwers van de Fietsersbond hebben het afgelopen jaar veel moeite moeten doen om de route én aantrekkelijk én niet te lang te maken. De route was prachtig, maar enkele dagen waren uiteindelijk meer dan 70 km. Friesland Beweegt heeft dan ook besloten om in 2014 over te gaan naar een Elfsteden Fietsvijfdaagse. Dit bied mogelijkheden voor nog mooiere routes en de maximale dagafstand gaat flink naar beneden. De rit zal van 28 juli tot 1 augustus 2014 verreden worden en de inschrijving is reeds geopend.

Fietsvakantie
Bruggetje bij Bartlehiem
De totale lengte neemt komend jaar met zo’n 25 km toe naar 275 km, een echte fietsvakantie dus. Naast het bestaande camping- en hotelarrangement met buspendel, zal dan ook een trektochtmogelijkheid met bagagevervoer georganiseerd worden. ’s Morgens de tent en andere bagage inleveren en zonder al te veel bagage fiets je dan de dagetappe van de route. Op de finishcamping van die dag liggen je spullen weer klaar, zodat je je tentje op kunt zetten en de omgeving verkennen. Ook voor alle andere deelnemers is het mogelijk om de fiets op de finishcamping te stallen en de E-Bike op te laden. Het is de  startplaats van de volgende dag, dus dat is dan wel zo gemakkelijk.

Zie ook de berichtgeving in de LC


Geen opmerkingen:

Een reactie posten