"Fietssnelweg" Scharsterbrug - Sint Nicolaasga is wel wat overdreven


Gemeente Skarsterlân past een kruispunt aan op het fietspad tussen Sint Nicolaasga en Scharsterbrug te realiseren. Er wordt 7100 euro uitgetrokken om de oversteek met de Heide ten gunste van fietsers aan te pakken. In het door de gemeente verstuurde persbericht was zelfs sprake van de eerste fietssnelweg van Friesland. Dat lijkt ons wel wat overdreven. Bij navraag blijkt dat alleen het kruispunt wordt aangepakt. Wie het fietspad kent, weet dat het een smal uitgevallen tweerichtingen fietspad is met een tegelbestrating.

Meer informatie over en voorbeelden van fietssnelwegen is te vinden op www.fietssnelwegen.nl.






Fietssnelweg Scharsterbrug Sint Nicolaasga weergeven op een grotere kaart
In de nieuwe situatie bij de oversteek met de Heide zal aan fietsers over het tracé van de voormalige trambaan voorrang moeten worden verleend. Om de weggebruikers hierop te attenderen op de Heide worden er verschillende maatregelen getroffen.

Er wordt een plateau aangelegd om de situatie beter te accentueren. Langs de Heide wordt een aantal verkeersborden geplaatst en er komen bij de oversteek haaientanden op het wegdek. De schrikhekken die nu bij de kruising staan worden opgeruimd en er wordt een boom verplant om de situatie overzichtelijker te maken. Er zullen bovendien tijdelijke borden bij het fietspad worden geplaatst om de nieuwe voorrangssituatie aan te geven.

Het werk wordt gecombineerd met het onderhoud aan de Heide dat 12 november van start gaat. Dan worden de rijbaan en de bermen aangepakt. Het inrichten van het fietspad tussen Sint Nicolaasga en Scharsterbrug maakt onderdeel uit van het veiliger maken van de fietsroute naar Joure. De buurtbewoners en de politie staan achter de plannen van de gemeente.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten