De Winterfiets Elfstedentocht komt er weer aan!


 WinterFiets elfstedentochtOp zondag 5 februari 2017 wordt voor de derde maal de tocht der fietstochten weer gehouden, de: Decathlon Winterfiets Elfstedentocht!
Deze Winterfiets Elfstedentocht wordt georganiseerd door Fietsersbond afdeling Fryslân en Friesland Beweegt.

Met de 200 kilometer lange route wordt het traditionele schaatsparcours zo veel mogelijk gevolgd.
Deelnemers starten vanuit de Elfstedenhal in Leeuwarden en krijgen een heuse stempelkaart en op enkele plaatsen ‘Koek en Zopie’. Na afloop en als kroon op het harde werken ontvangen de deelnemers een elfstedenkruisje.

Zijn elf steden iets teveel van het goede? Dan is er ook nog de
verkorte zeven-steden variant van 90 kilometer en deze start in Sneek.

Inschrijven is mogelijk en kan enkel via de site: www.winterfietselfstedentocht.frl.

Stiens voor het eerst stempelpostVoor het eerst zal Stiens in de route worden opgenomen als stempelpost. De Koninklijke IJsclub Stiens bestaat in 2017 100 jaar en stelt het zeer op prijs, dat de winterfiets elfstedentocht hun clubhuis aan de Uniawei aandoet als stempelpost.
De IJsclub zelf zal samen met de organisaties Friesland Beweegt en Fietsersbond Fryslan voor de deelnemers snert serveren. Na Stiens zal de helletocht naar Dokkum via Bartlehiem worden vervolgd. De nieuwe stempelpost past helemaal bij het idee om met de winterfiets elfstedentocht het elfstedengevoel in stand te houden. Het zou natuurlijk prachtig zijn, als er die dag ook bij de IJsclub geschaatst kan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten