SudWest Fryslân doet weinig aan fietsbeleid

In een reactie op het concept GVVP van SudWest Fryslân heeft de FB Fryslân aangegeven dat het fietsbeleid er wel heel summier in voorkomt. In het GVVP is nog sprake van Het fietsgebruik wordt in de gemeente gestimuleerd door het aanbieden van een wervend netwerk van fietsvoorzieningen, dat voldoet aan de kwaliteitseisen aantrekkelijkheid, samenhang, directheid, comfort en veiligheid.

In de maatregelen nota staan slechts 2 concrete maatregelen genoemd:
  • Fietspad Noardermar: Realiseren vrijliggend fietspad bij Stavoren bij de Noardermar 
  • Fietsverbinding N359/Harlingerstraat – Marne College, busstation
De reactie van de Fietsersbond afdeling Fryslân heeft helaas niet geleid tot wijzigingen in de definitieve versie van het GVVP.
Met name het ontbreken van een gerichte visie op een hoofdfietsroutenetwerk en een vertaling hiervan naar inrichtingscriteria en een uitvoeringsplan is 1 van de kritiekpunten. Daarnaast houdt SWF ook nu nog vast voorrang voor de auto op rotondes in de bebouwde kom. Dit i.t.t. de CROW richtlijnen 126 en 126a en het verzoek van de minister om tot een eenduidige inrichting van rotondes te komen.

Wel zal ook in SWF een uitvoerige fietsknelpuntinventarisatie plaatsvinden door de Fietsersbond in opdracht van het ROF. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten