103 fietsers ontlopen boete in Sneek

Voor het eerst heeft de FB in Fryslân samen met de politie een fiets-verlichtingsactie gehouden in Sneek. Wat ons betreft een succes. 103 mensen hebben en een lichtje op de fiets gekregen en een boete ontlopen. De 100e (zie foto) kreeg de lichtjes gratis. De 2 medewerkers van Profile Fietsspecialist hebben de hele avond geen moment stilgezeten. Politie was actief met 4 koppels en 1 bikerteam.


Publiek was over het algemeen erg positief, maar heeft niet direct in de gaten dat wij van de Fietsersbond zijn. Beiden hebben ook gele hesjes aan. Slechts 1 meisje verkoos de bekeuring boven de lichtjes met als motivatie: "die lampjes moet ik zelf betalen, de bekeuring zullen mijn ouders wel betalen."
Ook de politie was enthousiast en liet weten volgend jaar wel weer aan een dergelijke actie mee te willen werken. Zij staan ook niet te springen bij het uitdelen van forse bekeuringen (€ 45,--). Zeker in deze tijd. Groot voordeel is daarbij, dat je heel makkelijk de doelgroep bereikt. Die worden "gevangen" en gestuurd door de politie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten