Olifantenpaden om over te steken op Hogeweg Drachten

Alternatieve oversteek voor fietsers
In Drachten is de oversteekbaarheid van de Noorderhogeweg en de Zuiderhogeweg verder bemoeilijkt. Een aantal verkeersongevallen in het najaar op de kruising van de Moleneind met de Zuiderhogeweg waren voor de wethouder aanleiding om de kruising voor fietsers af te sluiten. Fietsers worden nu geacht de Zuiderhogeweg over te steken bij het stoplicht aan het eind van De Lange West (bij Mc Donalds) of het grote kruispunt met de Gauke Boelenslaan. De Afdeling Smallingerland pleit voor een alternatieve oplossing: breng het aantal rijbanen op de Noorderhogeweg voor de automobilisten van 2 terug naar 1.
Wethouder van der Aart geeft hiermee aan, dat voor haar de auto prioriteit heeft in de bebouwde kom. Volgens de afdeling leidt dit juist tot meer gevaarlijke situaties, doordat de fietser geneigd is de korste weg te kiezen.

De oversteekbaarheid van de Noorder- en Zuiderhogeweg was al een probleem. Op een aantal rotondes is het niet mogelijk voor de fietser om over te steken. Met als gevolg dat hij/zij eventueel eigen fiets(olifanten)paden creëert, zoals ook goed zichtbaar is op de street view van google maps bij de oversteek van de Noorderhogeweg ter hoogte van de Bolder. Met alle risico's van dien.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten