Onderzoek naar een vergevingsgezind fietspad in Sneek

De Fietsersbond ondersteunt de provincie Fryslân en de Rijksuniversiteit Groningen in haar onderzoek naar de inrichting van een vergevingsgezind fietspad. Liefst 60 vrijwilligers hebben zich aangemeld om een stukje te fietsen op het nieuwe fietspad tussen Sneek en Jutrijp op vrijdag 11, zaterdag 12 en / of zondag 13 september.

Wat is een vergevingsgezind fietspad?
Op een vergevingsgezind fietspad gebeuren minder enkelvoudige ongevallen en de ongevallen die toch nog optreden hebben een minder ernstige afloop.
Een vergevingsgezind fietspad nodigt daarbij van nature uit tot wenselijk fietsgedrag (‘self explaining fietspad’) en werkt waar nodig foutcorrigerend en letselbeperkend. Daarbij houdt het vergevingsgezinde fietspad goed rekening met de beperkingen en capaciteiten van oudere fietsers en is ook veiliger voor jongere fietsers.

Camera's op de fiets
De fiets zal worden voorzien van 2 camera's. De route is een paar kilometer lang en verder zijn er geen specifieke vaardigheden vereist. De startlocatie is bij de sportterrein achter de benzinepomp bij de rotonde Koningsspil-N354 (zie rode ster).



Geen opmerkingen:

Een reactie posten