Recht op een rechte tunnel in Sneek

De handtekeningenactie bij de Lemstertunnel vrijdag 30 augustus is een groot succes geworden. Door de Fietsersbond afdeling SudWest Fryslân, het wijkpanel Tinga en wijkplatform Lemmerweg-West werden binnen een paar uur ruim 600 handtekeningen opgehaald van bezorgde fietsers die twee haarspeldbochten en een steile klim niet zien zitten.
                           
Online petitie
Het is ook mogelijk de petitie online te tekenen en er is een facebook-pagina aangemaakt voor de actie, waar iedereen kan reageren op de plannen en de acties.

Tellingen

Onderdeel van de actie was de verkeerstelling in beide richtingen door de Lemstertunnel tussen 8.00
en 9.00 uur. Het getelde aantal de stad in was 495 en de stad uit 105. Dit komt overeen met een etmaalintensiteit van 6000.

Omrop Fryslan
's Avonds heeft Omrop Fryslân op Hjoed aandacht besteed aan de actie: http://www.omropfryslan.nl/nijs/aksje-tsjin-fytstunnel-snits

Alternatieven
Voor zover de vaarverbinding er moet komen, zien de bewoners en fietsersbond het meest in een onderdoorgang voor de fietsers. De huidige tunnel wordt dan doorgetrokken onder het water door. Nadeel voor de fietsers is, dat zij dan iets meer moeten klimmen, omdat het aquaduct lager ligt dan de tunnel. Een steile klim en de haarspeldbochten kan hiermee wel worden voorkomen. De projectleider noemde als alternatief zelf nog een platte ophaalbrug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten