Foppe maakt contact met VriendelijkVerkeer

Op de dag van de hoffelijkheid is in Sneek de landelijke aftrap gegeven van de campagne Vriendelijk Verkeer. Als eerste liet Foppe de Haan zich als ambassadeur portretteren met de nieuwe campagne poster.





Later op de ochtend  onthulde Wethouder Gea Akkerman van SudWest Fryslân de bussticker op de Frysker. Bijna alle Fryskers worden hier de komende weken mee uitgerust.

Fryslân gaat voor meer contact in het verkeer


Fietsersbond presenteert filmpjes scholieren en posters op Friese bussen

Op 22 maart, de Europese Dag van de Hoffelijkheid, start de Fietsersbond met de nieuwe voorjaarsacties van de campagne Vriendelijkverkeer.nl. De Fietsersbond presenteert dan verschillende nieuwe campagnemiddelen waaronder Friese radiospotjes, door middelbare scholieren gemaakte filmpjes over plezierig verkeersgedrag, posters én stickers voor op lesauto’s  en streekbussen.

Fietsgebruik in Leeuwarden lager dan in omliggende provincie hoofdsteden


De Fietsersbond heeft recentelijk onderzoek gedaan naar het fietsklimaat in Leeuwarden. Dit ihkv de fietsstad 2011 verkiezing. Het fietsgebruik in Leeuwarden laat over de laatste jaren de volgende grafiek zien:

Het fietsgebruik voor verplaatsingen binnen Leeuwarden is over deze periode gemiddeld hoog: 41%.

Kalender beheerder Friesland Fietsland

Friesland Fietsland is een onderdeel van Friesland Beweegt!, een virtueel informatiecentrum voor actieve recreatie. Speciaal voor fietsers verzamelt de stichting alles wat er in Friesland op dit gebied gebeurt en publiceert dit in een overzichtelijke agenda, die je ook op deze site kunt vinden. Voor het bijhouden en aanvullen van deze kalender wordt nog wat extra hulp gezocht, misschien iets voor jou?