Fietspad Grou Wergea eind 2014 klaar

Het fietspad door het Leechlân tussen Grou en Wergea is eind 2014 klaar. Boarnsterhim en Leeuwarden en de provincie Fryslân ondertekenen binnenkort een overeenkomst.

Voor het pad wordt al sinds 2003 gestreden door de werkgroep Fietspad Leechlân. Probleem was lange tijd dat de gemeente Boarnsterhim er geen financiën voor had.

De provincie nam het project over en trok er €1,2 miljoen voor uit. Dat was niet genoeg. De gemeente Leeuwarden, waar Grou en Wergea vanaf 1 januari bijhoren, en de provincie leggen het tekort bij.
(bron: Omrop Fryslân)

Groepsfietsen op verkeersmarkt

Voor beginnende scholieren op het VO geeft de Friese Fietsschool steeds meer trainingen in het zogenaamde groepsfietsen. Dit als onderdeel van de door de stichting bevordering verkeerseducatie (SBV) georganiseerde verkeersmarkten. Op het Dockinga college in Dokkum werd dit o.l.v. de fietsdocenten Bernard en Tekla geoefend door o.a. de volgende oefeningen:
  • tweetallen naast elkaar, met koord (50 cm) tussen hen in.
  • -idem, slalommen
  • -idem, passeren van een obstakel, dan achter elkaar fietsen en weer als tweetal verder.

Recht op een rechte tunnel in Sneek

De handtekeningenactie bij de Lemstertunnel vrijdag 30 augustus is een groot succes geworden. Door de Fietsersbond afdeling SudWest Fryslân, het wijkpanel Tinga en wijkplatform Lemmerweg-West werden binnen een paar uur ruim 600 handtekeningen opgehaald van bezorgde fietsers die twee haarspeldbochten en een steile klim niet zien zitten.
                           
Online petitie
Het is ook mogelijk de petitie online te tekenen en er is een facebook-pagina aangemaakt voor de actie, waar iedereen kan reageren op de plannen en de acties.

Tellingen