Fietsschool leidt tot betere resultaten praktisch verkeersexamen

Beste school praktisch verkeersexamen in Leeuwarden
De prijs wordt door VVN uitgereikt
De activiteiten van de Friese fietsschool lijken vruchten af te gaan werpen. Als onderdeel van de fietsschool wordt er waar mogelijk ook geoefend op de fietsroute van het praktisch verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland. De Leeuwarder School Vereniging, die al voor het tweede jaar voor het verkeersexamen fietsles kreeg van de fietsschool, heeft van VVN de wisselbeker gewonnen als beste school van Leeuwarden. Op deze school is iedereen geslaagd en zij maakten gemiddeld de minste fouten.

Verrassend was dit jaar ook de score van de OBS de Eestroom in Bilgaard.

Schildpadden en hazen op de Elfstedenroute


In het kader van de campagne vriendelijkverkeer.nl heeft de Fietsersbond aandacht besteed aan het thema racefietsers versus gewone fietser. 
Uit de LC van zaterdag 26 mei
BOLSWARD - Vrijwilligers van de Fietsersbond kalkten vrijdagavond opvallende waarschuwingsstrepen op fietspaden van de Elfstedenfietsroute.
De strip moet voor meer onderling begrip zorgen als de fietsers maandag met zijn vijftienduizenden tegelijk op het zadel klimmen. Eerdere jaren was er wel eens wrijving onderweg tussen rappe jongens op racefietsen en wat tragere toerfietsers.
Het zijn plaatjes van snelle hazen en trage schildpadden. Een traag trappende schildpad roept: ‘Pas op!'. De snelfietsende haas antwoordt: ‘Sorry!'.

Olifantenpaden om over te steken op Hogeweg Drachten

Alternatieve oversteek voor fietsers
In Drachten is de oversteekbaarheid van de Noorderhogeweg en de Zuiderhogeweg verder bemoeilijkt. Een aantal verkeersongevallen in het najaar op de kruising van de Moleneind met de Zuiderhogeweg waren voor de wethouder aanleiding om de kruising voor fietsers af te sluiten. Fietsers worden nu geacht de Zuiderhogeweg over te steken bij het stoplicht aan het eind van De Lange West (bij Mc Donalds) of het grote kruispunt met de Gauke Boelenslaan. De Afdeling Smallingerland pleit voor een alternatieve oplossing: breng het aantal rijbanen op de Noorderhogeweg voor de automobilisten van 2 terug naar 1.